Acasă Fără categorie Din 232 de medici reclamați la Colegii în 2015, 23 au fost...

Din 232 de medici reclamați la Colegii în 2015, 23 au fost sancționați

DISTRIBUIȚI

Colegiul Medicilor din România a prezentat raportul de activitate pe anul 2015, anunțând că dacă în 2014 au fost 33 de medici sancționați la 192 de plângeri, în 2015, 232 de medici au fost reclamați la colegiile medicilor din țară și doar 23 au fost sancționați: 11 au primit mustrare, opt — avertisment, iar câte doi — vot de blam și interdicția de a exercita profesia sau alte activități medicale.

Din cele 232 de plângeri, 113 cauze au rămas nesancționate, iar în șapte s-a retrimis dosarul la colegiul teritorial pentru adoptarea unei decizii conform prevederilor legale. În 11 cauze a fost respinsă contestația, într-oo cauză a fost retrasă contestația, respinsă ca nemotivată, iar în altă cauză, decizia adoptată de Comisia de disciplină a colegiului medicilor județean.

„Consider că ar trebui să focalizăm acțiunile breslei asupra medicinii de încredere. Apreciez că relația dintre medic și pacient trebuie să câștige influență și franchețe. Pacientul nu trebuie să interpreteze relația cu doctorul său într-un mod simplist. Medicul nu este o persoană este o instituție. Instituția medicului nu este una rece și impersonală ca alte instituții — mergi la doctor pentru că îl creditezi cu competență și credibilitate”, a spus Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Consilierul președintelui Iohannis, Diana Loreta Păun subliniat că: „Redarea demnității profesiei medicale presupune în egală măsură salarizare și condiții de muncă adecvate, oportunități de dezvoltare profesională și respect”.

Și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a fost prezent la eveniment și a lăudat corpul medical:

„Acest corp medical care rezistă în condiții dificile și îngrijește o națiune, uneori cu mari probleme, trebuie să regăsească acel moment în care să își recapete demnitatea, integritatea, dar nu formal, declarativ, ci în fapt”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.