Acasă Fără categorie Fuziunea ApR – PNL: De la stanga Tatalui la dreapta… judecata

Fuziunea ApR – PNL: De la stanga Tatalui la dreapta… judecata

DISTRIBUIȚI

De sambata, ApR nu mai exista. In Sala Mare a Teatrului National s-a semnat actul de nastere al Dreptei, prin validarea de catre Congresul extraordinar al PNL a absorbtiei -partidului garoafelor-. Valeriu Stoica si Teodor Melescanu – devenit prim-vicepresedinte al partidului – incearca astfel sa coaguleze optiunile electoratului dezamagit de aventurile politice ale stangii, reprezentata de PSD.

Fiecare partid a validat pe cont propriu protocolul de fuziune intre PNL si ApR. Delegatii au adoptat hotararea cu un scor in oglinda: majoritatea liberala a fost sparta de sapte voturi -impotriva- si o abtinere, pe cand la ApR s-au exprimat sapte abtineri si un vot impotriva. Liderul liberal Valeriu Stoica a explicat -arhitectura noii constructii politice-, prin -forta care poate sa rastoarne un partid cu picioare de lut, cum este PSD-. El a amintit de discordia din partidul de guvernamant – relevata de ultimele scandaluri mediatice -, punand-o in contrast cu -mesajul de unitate si coagulare- lansat de PNL si ApR.

In schimb, Teodor Melescanu s-a laudat cu averea ApR: 3.200 de consilieri locali, 60 de consilieri judeteni si 82 de primari. Impartirea posturilor in partid nu a dat culoare Congresului, fiind subiect de negociere prealabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.