Acasă Fără categorie Guvernul modifica Legea achizitiilor pentru a pompa bani in -Tractorul-

Guvernul modifica Legea achizitiilor pentru a pompa bani in -Tractorul-

DISTRIBUIȚI

Guvernul Nastase ignora semnalele Uniunii Europene (UE) si se pregateste sa schimbe Legea achizitiilor publice, pentru a masca subventiile ce vor fi acordate uzinelor de pe platforma brasoveana. Legea achizitiilor publice a fost suspendata timp de aproape doi ani, din 1999 pana in 2001, si corectata la sugestia UE. Abia acum, cand respecta normele comunitare referitoare la transparenta si corectitudine, actul normativ va fi modificat. Adrian Nastase a declarat ca ordonanta va fi schimbata, astfel incat sa poata avea acces la licitatii si societatile cu datorii la bugetul de stat.

Chiar daca acest demers poate da o gura de oxigen intreprinderilor de stat care se confrunta cu mari greutati financiare din lipsa de comenzi, intentia sefului Executivului ar putea fi contestata de reprezentantii FMI, care au cerut insistent punerea in practica a unui set de masuri pentru reducerea arieratelor din economie si pentru eficientizarea activitatii intreprinderilor cu datorii. Acestea nu vizeaza in nici un caz acordarea de facilitati pentru aceste societati, care ar putea conduce, intr-un final, la acumularea de noi datorii.

Modificarea ordonantei privind achizitiile publice este ceruta insistent si de ministrul lucrarilor publice, Miron Mitrea, pe motiv ca noul termen impus pentru desfasurarea licitatiilor, respectiv 120 de zile, tergiverseaza demararea proiectelor de constructie de locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.