Home Fără categorie Rafinariile prahovene se inchid una cate una

Rafinariile prahovene se inchid una cate una

DISTRIBUIŢI

Trei rafinarii din -Texasul romanesc- – judetul Prahova – si-au inchis rand pe rand portile in ultima vreme, din diverse motive invocate de patronii societatilor respective.

Prima rafinarie care a deschis aceasta serie neagra este Petrotel, unde nu s-a mai procesat nici un gram de titei de sase luni de zile, patronii – concernul rus LukOil – incapatanandu-se sa nu reia productia pana cand autoritatile de la Bucuresti nu-si vor acorda mai multe facilitati promise anterior.

A urmat apoi Rafinaria -Steaua Romana-, din Campina, care si-a oprit fluxul tehnologic de la inceputul lunii decembrie, ca urmare a imposibilitatii asigurarii materiei prime. Aici mai functioneaza in prezent doar fabrica de parafina, procesul de rafinare urmand a fi reluat atunci cand proprietarii, firma bucuresteana Omnimpex, vor ajunge la o intelegere cu conducerea SNP Petrom, singurul furnizor de titei parafinos.

In fine, omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Rafinariei -Astra Romana-, din Ploiesti, si-a trimis acasa muncitorii incepand cu data de 1 ianuarie. Invocand lipsa comenzilor, patronatul le-a comunicat angajatilor ca situatia se va mentine pana la 1 februarie.

In prezent, din cele cinci rafinarii prahovene, mai functioneaza doua: Petrobrazi (inclusa in SNP Petrom) si Vega, proprietatea Rompetrol Group BV Rotterdam.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.