Acasă Fără categorie SANITAS amenință cu procese medicii care au comentat reținerea ilegală a contribuției...

SANITAS amenință cu procese medicii care au comentat reținerea ilegală a contribuției sindicale

DISTRIBUIȚI

Tupeul prostesc al celor care conduc Federația Sanitas este nemăsurat. În urmă cu câteva zile aceștia i-au amenințat cu procese pe medicii care au comentat reținerea ilegală a contribuției sindicale pentru nemembrii de sindicat. Federația a preluat pe pagina sa de facebook postarea agramată a Primvicepreședintelui său Marius Sepi care-i amenința cu judecata pe cei de pe grupul medicilor care potează sub identitatea lor reală. Asta după ce cu câteva zile înainte, ca în 1945, sindicalistul agramat Marius Sepi, îndemna pe toată lumea să denunțe medicii. Specialiștii în drept consultați de Ziarul Curentul ne-au declarat că în conformitate cu CODUL MUNCII, articolul 169 (1) nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
Susținerea lui SANITAS cum că reținerea se realizează în baza Contractului Colectiv de Muncă care prevde: „în contractele colective de muncă încheiate la nivel de unitate de către sindicate în numele salariaților, părțile contractante vor conveni, printr-o clauză expresă, ca salariații asupra cărora se întind efectele contractului colectiv de muncă negociat, alții decât membrii de sindicat, să plătească o contribuție pentru desfășurarea negocierile colective, care să nu fie mai mică de 0.6% din salariu.” este stupidă și încalcă prevederile din Codul Muncii.
De altfel și Ministerul Muncii anunță că reținerea pe statul de plată pentru membrii și nemembrii de sindicat fără solicitarea scrisă a acestora este ILEGALĂ: „reținerea contribuției de la persoanele care nu sunt înscrise în sindicat nu se poate face fără acordul scris al persoanelor pentru care se reține cotizația. De asemenea, precizăm că negocierea contractului colectiv de muncă nu este un serviciu plătit și nu considerăm justificată o astfel de prevedere fără acordul scris al persoanelor membre sau nemembre de sindicat”.

De altfel, pe bogătanii care s-au perindat pe la conducerea SANITAS plătiți împărătește din banii amărâților de sindicaliști (după cum am arătat AICI) nu i-a dus capul nici măcar să treacă în statut că reținerea cotizației membrilor se face pe statul de plată ceea ce ar fi constituit cu un accept din partea membrului de sindicat care lua cunoștință și de prevederile statului. Dar ei sunt prea ocupați să-și cheltuie miile de EURO încasate lunar că oricum încălcare legii o fac cei care întocmesc statele de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.