Acasă Fără categorie Un contract de solidaritate cu tinerii in dificultate

Un contract de solidaritate cu tinerii in dificultate

DISTRIBUIȚI

Tinerii proveniti din serviciile descentralizate de ocrotire a copiilor si tinerii familisti sau singuri cu copii in intretinere vor avea prioritate la obtinerea unei locuinte si a unui loc de munca, potrivit unui proiect de Lege privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale elaborat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Potrivit proiectului, accesul la un loc de munca al tinerilor in varsta de 16-25 de ani aflati in dificultate si confruntati cu riscul excluderii profesionale este asigurat prin consiliere profesionala, mediere si plasarea in munca la un angajator desemnat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in baza unui contract de solidaritate, la incheierea caruia vor fi prioritari tinerii care provin din centrele de ocrotire a copiilor.

Contractul de solidaritate poate fi incheiat intre tanarul beneficiar si agentie pe cel putin un an de zile si cel mult doi ani. In baza acestui contract, tanarul va incheia cu angajatorul un contract de munca pe perioada determinata, egala cu cea a contractului de solidaritate.

(cititi intregul articol in ziarul nostru de vineri, 8 iunie)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.