Acasă Fără categorie Veronica Cârstoiu, 5 ani cu executare pentru șpagă de 630000 Euro

Veronica Cârstoiu, 5 ani cu executare pentru șpagă de 630000 Euro

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Constanta a condamnat-o la 5 ani de inchisoare pe fosta judecatoare Veronica Cirstoiu pentru mai multe infractiuni printre care luare de mita si trafic de influenta. Si fiul fostei judecatoare a primit o pedeapsa de 2 ani de inchisoare in acelasi dosar. Decizia nu este definitiva.
Alaturi de Veronica Cirstoiu si de fiul ei, Florin Cergan, in acest dosar au mai fost judecate alte doua persoane, acestea primind pedepse cu suspendare. Cirstoiu a fost judecata pentru ca ar fi intervenit intr-un dosar care il viza pe Dinel Staicu. Procesul a fost stramutat la Curtea de Apel Constanta deoarece Curtea de Apel Bucuresti s-a constituit parte civila in dosar.
Curtea de Apel Constanta a condamnat-o pe Veronica Cirstoiu pentru comiterea a sase infractiuni. „Condamna pe inculpata Cirstoiu Veronica, la pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru luare de mita, la 5 ani inchisoare pentru trafic de influenta, la 3 ani de inchisoare pentru inselaciune la cate 1 an inchisoare pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si la 2 ani de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Contopeste cele 6 pedepse si aplica inculpatei Cirstoiu Veronica pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a teza II a),b),c) Cod Penal. Deduce durata arestului preventiv de la 10.08.13 la 02.09.14″, a hotarat Curtea de Apel Constanta.
Florin Cergan a primit 2 ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta, avocatul Lucian Bagia a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar Marilena Cucianu – 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Veronica Cirstoiu a fost obligata la plata sumei de 120.000 de euro, iar Lucian Bagia la 350.000 de euro. Fosta judecatoare si Marilena Cucianu trebuie sa achite in solidar suma 156.351 lei despagubiri civile catre Curtea de Apel Bucuresti. Cei patru condamnati au de platit in total cheltuieli judiciare care se ridica la 72.000 de lei.
Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
Veronica Cirstoiu a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru ca ar fi primit suma de 630.000 de euro de la Dinel Staicu pentru a pronunta, impreuna cu ceilalti doi membri ai completului de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, o solutie de admitere a contestatiei in anulare formulate de Dinel Staicu, in dosarul in care acesta fusese condamnat la sapte ani de inchisoare pentru fraudarea Bancii Internationale a Religiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.