Home Fără categorie Vreme extremă în Europa: inundații, tornade, furtuni

Vreme extremă în Europa: inundații, tornade, furtuni

DISTRIBUIŢI

Inundaţiile fac prăpăd în Europa. În Elveţia, doi oameni au murit după ce casa în care se aflau a fost luată de o alunecare de teren. Într-un incident similar, şi-a pierdut viaţa şi o femeie din Franţa. Probleme sunt şi în vestul Sloveniei şi în Italia, unde precipitaţiile nu mai contenesc de câteva zile.

 

Circulaţia a fost întreruptă în mai multe oraşe din vestul Sloveniei. Imaginile prezentate de televiziuni arată străzi inundate, poduri distruse şi oameni înfricoşaţi. În unele zone vor cădea şi 100 de litri pe metru pătrat. Autorităţile au avertizat deja populaţia că există riscul unor alunecări de teren.

 

Vremea extremă afectează şi Italia. În Catania, oraş din Sicilia unde trăiesc numeroşi români, a fost devastat de o tornadă. Acoperişurile a zeci de case au fost smulse şi purtate zeci de metri prin aer. Furtunile au devastat şi regiunea Toscana. În oraşul Carrara, torenţii au invadat străzile şi au intrat în casele oamenilor.

 

 

 

Şi sudul Franţei a fost acoperit de ape. Sute de case au fost inundate şi aproape 7.000 au rămas fără electricitate. Vântul puternic a scos din rădăcini zeci de copaci, pe mai multe drumuri nu se poate circula, iar activitatea pe aeroportul din Nisa a fost paralizată aproape două ore. Trei departamente din sud şi două din centrul şi nordul ţării sunt în continuare sub cod portocaliu de inundaţii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.