Acasă Fonduri Europene Granturi MATRA de 15.000 de euro pentru lupta anticorupție

Granturi MATRA de 15.000 de euro pentru lupta anticorupție

DISTRIBUIȚI

Guvernul Olandei a implementat un proiect menit să susțină integrarea României în structurile nord-atlantice și europene, prin care finanțează proiecte în domenii ca lupta anticorupție sau combaterea traficului de ființe umane. Granturile alocate nu pot depăși valoarea de 15.000 de euro, iar termenul de implementare a proiectelor va fi de maxim 12 luni.
MATRA este un program de finanțare al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda, compus dintr-o gamă largă de componente ce sprijină procesul de transformare socială, care are loc în Europa Centrală și de Est. Unul din componentele programului MATRA este Programul de Granturi Mici acordate de Ambasadă (Matra Small Embassy Projects Programme), cunoscut și sub denumirea de Matra-KAP, potrivit finantare.ro. Matra-KAP este un program implementat prin intermediul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București.
Organizațiile neguvernamentale cu personalitate juridică stabilită în România, autorități publice locale, instituții și agenții pot solicita fonduri pentru proiecte care vizează sectoarele legislație și justiție, administrație publică/ordine publică, informații publice/media, drepturile omului/minorități, protecția mediului, întărirea capacității ONG-urilor, politici sociale și de ocupare a forței de muncă, sănătate, educație, cultură, bunăstare și dezvoltarea de politici în vederea asigurării de locuințe. Între domeniile prioritare trasate de guvernul olandez, se numără și dezvoltarea unor politici care să asigure egalitatea de șanse pe piața muncii.
Solicitanții trebuie să includă în dosarul de cerere o scurtă prezentare a proiectului care să conțină date despre contextul care a generat inițiativa, despre elementele care confirmă caracterul inovativ al proiectului și impactul pe care implementarea acestuia îl va avea. Termenul limită de depunere a cererilor de finanțare este 20 iunie 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.