Acasă Fonduri Europene Regiunea nord-vest, afectată de suspendarea plăților SAPARD

Regiunea nord-vest, afectată de suspendarea plăților SAPARD

DISTRIBUIȚI

Peste 200 de contracte din regiunea de nord-vest a țării sunt afectate de suspendarea temporară a cererilor de plată transmise pentru programul SAPARD. Potrivit directorului Centrului Regional de Plăți, Dezvoltare Rurală și Pescuit (CPDRP) nr. 6 Nord-Vest, Sorin Radu, în această regiune, pe programul SAPRD, sunt peste 200 de contracte în derulare și s-au depus cereri de plată în valoare totală de 14 milioane de euro. Sorin Radu a precizat că, potrivit legii, plățile trebuie făcute în termen de 90 de zile, însă acum vor exista unele întârzieri. "Sper că în două săptămâni suspendarea se va ridica. Proiecte semnificative care să fie afectate în mare măsură nu sunt, neajunsul ar fi doar o întârziere de o lună-două, în care nu li se soluționează cererile de plată" – a declarat directorul CPDRP 6 Nord-Vest.
Aceste proiecte care trebuie finalizate sunt din județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Bihor.
Comisia Europeană a suspendat temporar procesarea cererii de plată transmise anterior pentru programul SAPARD, în urma unei misiuni de monitorizare regulată din luna iunie, când a semnalat autorităților române unele deficiențe în implementarea programului SAPARD. Comisia a solicitat impunerea unui control mai riguros al plăților.
Autoritățile române au demarat deja implementarea planului de acțiune stabilit pentru remedierea celor semnalate. În același timp, s-a decis că toate plățile către beneficiarii finali vor fi reluate imediat ce se va finaliza implementarea măsurilor din plan care sunt relevante pentru procesarea cererilor de plăți.
Transmiterea cererilor de fonduri la Comisia Europeană va fi reluată abia după obținerea unei asigurări din partea unui auditor independent că deficiențele semnalate au fost soluționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.