Acasă Imobiliare Nivel record al investițiilor în proprietăți comerciale europene

Nivel record al investițiilor în proprietăți comerciale europene

DISTRIBUIȚI

Investițiile în proprietăți comerciale în Europa s-au cifrat anul trecut la 236 de miliarde de euro, nivel record înregistrat până în momentul de față. Potrivit experților imobiliari, în 2006, investițiile în acest tip de proprietăți au fost cu 6 miliarde de euro mai mici. Evoluția valorii investițiilor a avut loc în pofida declinului semnalat în ultimul trimestru. Regresul observat în trimestrul al patrulea nu a fost o evoluție surprinzătoare, având în vedere efectele negative ale limitării creditării la nivel internațional. Astfel, valoarea totală a investițiilor în active imobiliare comerciale s-a plasat la 47,2 miliarde de euro, în scădere cu circa 30% față de perioada similară a anului 2006.
Cea mai importantă scădere la nivelul activității de investiții a fost consemnată în Marea Britanie, rezultatele înregistrate în alte țări din Europa fiind relativ stabile. Austria, Olanda și Spania au înregistrat creșteri ale activității de investiții în ultimele trei luni ale anului 2007. În ciuda scăderii semnalate la sfârșitul anului trecut, activitatea intensă de investiții din primele trei trimestre a generat un rezultat record, respectiv 236 de miliarde de euro.
Majoritatea piețelor europene au semnalat o creștere, în termeni anuali, la nivelul afacerilor din domeniul investițiilor în imobile comerciale, cele mai semnificative avansuri fiind semnalate în Franța, Germania și Olanda, la polul opus plasându-se Marea Britanie, Irlanda, Polonia și Suedia. Ratele mai mici ale dobânzilor și capitalurile semnificative vor susține interesul pentru tranzacții în anul 2008, deși investitorii vor deveni mai selectivi și mai atenți la evaluarea riscurilor, estimează analiștii de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.