Acasă În Lume 5 decizii de la Strasbourg

5 decizii de la Strasbourg

DISTRIBUIȚI

Deputații au aprobat reducerea dimensiunii Parlamentului de la 751 la 705 membri în urma Brexit-ului, au fixat o dată pentru posibila aderare la UE a unor noi țări și au votat asupra mai multor probleme, de la blocarea geografică până la mutilarea genitală a femeilor și ora de vară.
1. Numărul deputaților europeni va scădea de la 751 la 705 în urma Brexit-ului. O parte dintre aceste 46 de fotolii, sau toate, vor fi trecute în rezervă și ar putea fi acordate noilor țări care aderă la Uniune sau ar putea fi eliminate, pentru a reduce dimensiunile instituției.
2. Termen limită în anul 2025 au fost stabilite pentru două țări balcanice vestice, Serbia și Muntenegru, pentru a se alătura Uniunii Europene. Trebuie să îndeplinească anumite criterii inclusiv o presă liberă și lupta împotriva corupției.
3. 63% dintre site-urile web europene nu permit cumpărătorilor să facă achiziții din alt stat membru UE. Aceasta se numește blocare geografică, iar Parlamentul a votat să pună capăt acestei practici discriminatorii.
4. Un număr estimat de 500.000 de femei care trăiesc în UE au fost supuse mutilării genitale feminine. Deputații au adoptat o rezoluție pentru a intensifica măsurile de prevenție în toate domeniile ce țin de politică.
5. Parlamentul a supus la vot menținerea sistemului de schimbare a orei de două ori pe an. Unele studii afirmă că acesta ar putea avea efecte negative asupra sănătății. Deputații europeni doresc o evaluare aprofundată a problemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.