Acasă În Lume A doua Eva

A doua Eva

DISTRIBUIȚI

O noua provocare a sectei raelienilor sau a doua incercare reusita de clonare a unei fiinte umane, opera a aceleiasi societati Clonaid, insa de data aceasta in Europa? Semnul de intrebare a ramas si dupa incheierea conferintei de presa prin care Clonaid anunta nasterea unei a doua fetite clonate dintr-o mama lesbiana, intr-o tara din nordul continentului, probabil in Olanda, unde au fost legalizate deja de doi ani casatoriile intre homosexuali. A fost folosit nucleul unei celule a pielii si ovulul unei mame lesbiene, a precizat directorul executiv al organizatiei Clonaid, Brigitte Boisselier. Biologul francez a refuzat sa faca public statul in care s-a nascut fetita, insa a precizat ca -micuta a vazut lumina zilei vineri seara, la ora 22.00, si cantareste 2,7 kilograme-, mai putin decat prima fetita clonata, botezata Eva si nascuta din parinti americani la 26 decembrie. Ramane necunoscuta si identitatea parintilor, pentru a-i proteja astfel pe ei si pe copilul lor, a explicat Clonaid.

Daca este adevarat sau nu anuntul biologului francez Boisselier, numai un test ADN efectuat de specialisti independenti poate afirma cu certitudine. Secta raelienilor a refuzat sa ofere expertilor aceasta posibilitate, afirmand ca -doar parintii Evei sunt in masura sa decida daca fetita lor va fi supusa testului ADN sau nu-. Intre timp, protagonistii acestei povesti incredibile – Clonaid, Brigitte Boisselier, raeliani si parintii necunoscuti ai Evei – sunt chemati la tribunal pentru o audienta preliminara. Aceasta ar urma sa aiba loc la 22 ianuarie, la un tribunal din Florida, care ar trebui sa decida in privinta viitorului Evei. Daca este intr-adevar o clona, atunci copilul este abuzat, iar parintii sai nu sunt cei mai potriviti pentru a o avea in custodie. -Daca este o clona, atunci este foarte posibil sa se fi nascut cu probleme genetice grave. In acest caz, mai mult ca orice alt copil, asa-numita Eva are nevoie de protectia Statelor Unite-, sustine avocatul Bernard Siegel, cel care a initiat procesul impotriva Clonaid.

Ramane si semnul de intrebare, indoiala ca aceasta a doua clona, ca si prima Eva, nu este altceva decat o modalitate prin care raelienii isi fac publicitate pentru a atrage fonduri. Pe site-ul Clonaid a fost publicat un apel catre toti cei care sunt sensibili fata de progresul umanitatii sa doneze bani si o invitatie catre toate cuplurile nefericite care nu pot avea copii. Clonarea poate fi raspunsul, sustine Clonaid, si anunta ca o astfel de operatie costa 200.000 de dolari. Este doar publicitate, crede doctorul Harry Griffin, parintele primului animal clonat, oaia Dolly. -Este un fals care aduce dezavantaje oamenilor seriosi care se ocupa cu clonarea in scopuri terapeutice-, sustine chiar si controversatul medic italian Severino Antinori, expert in probleme de fertilitate si sustinator al tehnologiei clonarii.

Rael, secta care crede in OZN-uri

Fondatorul acestei secte este ex-jurnalistul francez Claude Vorilhon, in varsta de 55 de ani. Acesta sustine ca, la 13 decembrie 1973, a vazut un OZN din care a coborat un extraterestru si i-a explicat ca viata pe Terra nu este rezultatul unei evolutii si nici opera lui Dumnezeu, ci o creatie a unui popor de pe o alta planeta, foarte avansat din punct de vedere tehnologic. Cu ajutorul propriului ADN, acest popor ar fi creat oamenii. Claude Vorilhon, care si-a luat pseudonimul de -Rael-, a fondat Miscarea Raeliana Internationala cu filiale pe cinci continente si cu peste 55.000 de membri din 84 de tari. Raelienii sustin ca, in Geneza, cuvantul -Elohim- a fost tradus in mod gresit prin cuvantul Dumnezeu la singular, acesta semnificand, de fapt, -cei care au venit din cer-. Chiar si Buddha, Moise, Iisus si Mahomed nu au fost altceva decat mesageri ai acelor -Elohim-, cred adeptii acestei secte.

In 1997, raelienii au fondat Clonaid, o societate de biotehnologie care are misiunea de a realiza programe de clonare. In octombrie 2000, in Canada, secta a anuntat ca este pregatita pentru prima clonare umana. Dupa atentatele din 11 septembrie, -Rael- a invitat rudele celor decedati sa profite de noile tehnologii pentru a reda viata celor disparuti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.