Acasă În Lume Armata ucraineană, mobilizată în „stare de alertă totală”

Armata ucraineană, mobilizată în „stare de alertă totală”

DISTRIBUIȚI

Trupele ucrainene sunt „în stare de alertă totală” pentru luptă, a afirmat miercuri liderul intermar de la Kiev Oleksandr Turcinov, afirmând că Ucraina trebuie să împiedice „terorismul” să se extindă dincolo de regiunile din est, acolo unde se dezvoltă o insurecţie armată prorusă. El a subliniat că forţele armate ucrainene sunt în stare de alertă în eventualitatea unei intervenţii ruseşti. Preşedintele, a declarat, de asemenea, că Ucraina trebuie să împiedice „terorismul” să se extindă dincolo de regiunile estice.

„Obiectivul numărul unu este să împiedicăm terorismul să se extindă din regiunile Doneţk şi Lugansk în alte regiuni”, a declarat Turcinov în cadrul unei întâlniri cu guvernatorii. „Am decis deja să creăm miliţii teritoriale formate din voluntari în fiecare regiune”, a continuat el. Potrivit lui Turcinov, în prezent, autorităţile statului ucrainean nu controlează situaţia din regiunile Doneţk şi Lugansk, unde separatiştii au ocupat mai multe clădiri administrative şi au amplasat puncte de control în localităţi şi oraşe, potrivit Transmedia. Cu o zi înainte, Turcinov a denunţat „lipsa de acţiune”, chiar „trădarea” poliţiştilor în regiunile din est unde insurgenţii au luat cu asalt administraţiile publice în 12 oraşe practic fără să întâmpine rezistenţă din partea forţelor de ordine.

„Fac apel la liderii din aceste regiuni și la forţele de ordine să-şi consolideze activitatea. Preconizăm că vor avea loc acţiuni subversive. Conform informaţiilor pe care le deţinem, astfel de acţiuni sunt în curs de pregătire, dar nu trebuie creăm panică. Trebuie să asigurăm pacea și liniştea cetățenilor noștri”, a afirmat Turcinov. Unitățile de apărare teritorială trebuie să acționeze în colaborare cu Statul-Major General și cu Ministerul Apărării, a mai afirmat acesta.

Oficialii ruși au dat asigurări în mod repetat, în ultimele săptămâni, că Rusia nu are de gând să invadeze teritoriul Ucrainei. Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat, luni seara, într-o convorbire telefonică purtată cu omologul său american Chuck Hagel, că a dat ordin ca trupele ruse de la granița cu Ucraina să se retragă la bazele lor de dislocare permanentă după ce autoritățile ucrainene au afirmat că nu vor utiliza armata împotriva populației civile, referindu-se la ‘operațiunea antiteroristă’ declanșată de Kiev împotriva militanților proruși din sud-estul țării. NATO nu a confirmat retragerea trupelor rusești de la frontierele Ucrainei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.