Acasă În Lume Bancherii din Spania, în impas: refuzați de prostituate din cauza neacordării de...

Bancherii din Spania, în impas: refuzați de prostituate din cauza neacordării de credite

DISTRIBUIȚI

Prostituatele de lux din Spania refuză să mai facă sex cu bancherii națiunii până când nu vor deschide linii de credit pentru familiile și firmele care au nevoie. Cele mai căutate dame de companie ale Madridului au atras atenția că au intrat în grevă pe perioadă nedeterminată. Prostituatele din Spania au adăugat că vor continua să protesteze până când angajații băncilor își vor îndeplini responsabilitățile față de societate și vor oferi împrumuturi mai mari spaniolilor care se luptă cu criza. Ele spun că spaniolii de rând au nevoie disperată de împrumuturi, iar băncile refuză să îi ajute în condițiile în care bancherii își permit să plătească tarife de peste 300 de euro pe oră pentru servicii sexuale de lux. Fetele au mai povestit că bancherii sunt atât de deranjați că nu mai au parte de servicii sexuale pe bani încât au recurs la numeroase tertipuri: s-au dus la prostituate și s-au dat drept ingineri sau arhitecți ca să nu fie refuzați. Disperarea bancherilor spanioli a mers chiar mai departe: ei au cerut Guvernului de la Madrid să medieze cumva conflictul și să grăbească rezolvarea lui. Nu doar prostituatele protestează în Spania, ci toate categoriile sociale, nemulțumite de măsurile de austeritate ale Executivului. O grevă generală de 24 de ore care denunță reforma în domeniul muncii și politica de austeritate a Guvernului de dreapta începuse joi dimineața în Spania.
Purtând steaguri de culoarea roșie și pancarte pe care se putea citi „Reforma muncii, NU” sau „Grevă generală”, unele grupuri de sindicaliști au ieșit pe stradă, în timp ce altele se instalau la porțile întreprinderilor, ale pieței de vânzare angro din Madrid sau principalelor stații ale mijloacelor de transport în comun.
Sindicatele protestează față de reforma muncii anunțată pe 11 februarie de către Guvern și deja aflată în vigoare, destinată să combată un nivel record al șomajului, de 22,85% din populația activă.
În opinia lor, singurul efect al acestei reforme va fi să agraveze acest flagel, în timp ce Guvernul pregătește desființarea a 630.000 de locuri de muncă în 2012 și un nivel al șomajului de 24,3% la sfâșitul anului.
Guvernul lui Mariano Rajoy, aflat la putere de 100 de zile, apreciază că această grevă are loc într-un moment delicat, în contextul în care Consiliul de Miniștri urmează să prezinte vineri bugetul țării pentru 2012, marcat de importante măsuri de austeritate destinate reducerii deficitului public cu 8,51% la sfârșitul lui 2012, la un nivel de 5,3% în acest an.

Georgiana Moroșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.