Acasă În Lume Cel mai bogat african investește în Statele Unite și Europa

Cel mai bogat african investește în Statele Unite și Europa

DISTRIBUIȚI

Miliardarul nigerian Aliko Dangote, cel mai bogat om din Africa, vrea să investească între 20 și 50 de miliarde de dolari în SUA și Europa până în anul 2025, în industrii precum energiile regenerabile și petrochimie, informează Bloomberg.

Dangote va începe investițiile în anul 2020, după ce va finaliza o serie proiecte agricole în valoare de cinci miliarde de dolari precum și o rafinărie de 11 miliarde de dolari în țara sa natală.

„Începând din 2020, aproximativ 60% din investițiile noastre viitoare vor fi în afara Africii astfel încât să avem un anumit echilibru”, a declarat Aliko Dangote într-un interviu acordat luna aceasta pentru Bloomberg Markets Magazine. Marile investiții realizate de Dangote Group vor fi în SUA și Europa a precizat miliardarul nigerian. „Cred că energiile regenerabile sunt un domeniu de viitor. Analizăm și industria petrochimică, dar putem investi și în alte companii. Dacă te uiți atent, nu doar în Nigeria dar și la restul Africii, majoritatea țărilor de aici sunt dependente de importurile de alimente. Nu ai cum să ai o populație de 320 de milioane de locuitori în Vestul Africii și să nu ai autosuficiență alimentară. Așa încât primul lucru pe care trebuie să îl facem este să asigurăm securitatea alimentară. Când vine vorba de telecomunicații, de exemplu, există jucători care sunt pe această piață de 17 ani. Nu ai cum să depășești pe cineva care are o vechime de 17 ani. De acea cred că vom ocoli acest sector. Există alte afaceri pe care le înțelegem mai bine”, a spus Dangote.

Aliko Dangote are 60 de ani și are o avere de 11,6 miliarde de dolari, fiind în moment un magnat al cimentului și al zahărului. Bunicul său, Alhaji Alhassan Dantata era în 1955 cel mai bogat african. Dangote este etnic musulman Hausa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.