Acasă În Lume Cinci diplomați ruși la Chișinău, declarați personae non gratae de Moldova. Dodon...

Cinci diplomați ruși la Chișinău, declarați personae non gratae de Moldova. Dodon e disperat

DISTRIBUIȚI

Cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost declarați persona non grata, a declarat, pentru portalul de știri Deschide.md, Artur Sârbu, consilierul Ministrului de Externe și al Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin a declarat pentru agenția Tass, citat de deschide.md: „Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic”.

Filorusul Igor Dodon a comentat pe Facebook:

„Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa.
Astăzi i-a cerut ambasadorului ca 5 diplomați ruși să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore.

Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric.

Înțeleg că eurounioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile moldo-ruse.

Înțeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfîrșit s-a creat un dialog constructiv și eficient.

Dar atenționez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO.

Nu cred că își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul. Au făcut un gest urît, care nu va trece fără consecințe negative.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.