Acasă În Lume Clădire plină de români incendiată în Germania, presa locală susține că focul...

Clădire plină de români incendiată în Germania, presa locală susține că focul a fost intenționat

DISTRIBUIȚI

UPDATE 2 decembrie ora 8.40: Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetăţenii români, rezidenţi ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenţă consulară. În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcților, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Cetăţenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie. Consulul le-a preluat datele de identitate și coordonatele de contact. Referitor la ceilalți membri ai grupului de locatari, precizăm că aceştia au fost cazați în diverse alte spații locative dintr-un oraș situat în vecinătate, aflându-se în siguranţă.

UPDATE ora 20.:Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al României la Bonn de către autorităţile locale, în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetățenie, printre care și cea română. Conform datelor obţinute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate. În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație.

MAE anunță că, în continuare, Consulatul General al României la Bonn, Germania, urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen.

Presa locală susține că focul a fost pus intenţionat. Alături de români, în clădire se aflau și cetățeni moldoveni, șapte persoane sunt în stare gravă.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

1 COMENTARIU

  1. Daca or fi dat drumul la manele la maxim si or fi pus de vreun gratar in fata intrarii, cred si eu. Bine ca le-au dat doar foc si nu le-au aruncat vreo bomba pe geam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.