Acasă În Lume Comisia Europeană recomandă țărilor UE să facă transferuri bancare directe către Banca...

Comisia Europeană recomandă țărilor UE să facă transferuri bancare directe către Banca Centrală a Iranului, pentru a evita sancțiunile impuse de SUA

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a recomandat guvernelor statelor membre UE să folosească transferuri directe de bani către Banca Centrală a Iranului, pentru a evita sancțiunile impuse de Statele Unite, anunță agenția Reuters.

Decizia permite astfel companiillor europene să plătească Iranului exporturile de petrol și să returneze fondurile iraniene în Europa, a declarat un oficial european de rang înalt pentru Reuters.

Uniunea Europeană, unul dintre cei mai importanți importatori de petrol din Iran, este determinată să salveze acordul nuclear semnat în 2015, în pofida deciziei președintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din înțelegere.

„Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a propus acest lucru statelor membre. Acum avem nevoie să stabilim cum vom face aceste plăți și cum vom returna fondurile iraniene în Uniunea Europeană prin banca centrală a Iranului”, a adăugat oficialul european.

Trezoreria Statelor Unite a anunțat marți că va impune mai multe sancțiuni asupra oficialilor băncii centrale iraniene, vizându-l și pe guvernatorul Valiollah Seif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.