Home În Lume Două fete condamnate la viol în grup de un „stabor”

Două fete condamnate la viol în grup de un „stabor”

DISTRIBUIŢI

Doua surori au fost condamnate de catre consiliul satului lor la un viol in grup, din cauza ca fratele lor a fugit cu o femeie maritata, intr-un sat din India.

Cele doua tinere, in varsta de 23, respectiv 15 ani, au reusit sa fuga din satul aflat la cativa kilometri distanta de Delhi, dupa decizia revoltatoare a consiliului format in exclusivitate din barbati, relateaza The Independent.

Acestia au decis ca cele doua fete trebuie pedepsite pentru ca fratele lor s-a indragostit si a fugit cu o femeie maritata. Pedeapsa dicta ca cele doua surori sa fie dezbracate si plimbate pe strazile din sat, cu fetele vopsite cu negru, apoi violate in grup de locuitori.

Familia celor doua tinere a fugit din sat si a depus o plangere la Curtea Suprema, pentru a primi protectie. Cu totii se tem de o razbunare a locuitorilor, daca se intorc acasa.

Pe de alta parte, cazul a ajuns in atentia presei dupa ce organizatia Amnesty International a lansat o petitie in care le cere autoritatilor indiene sa intervina si sa protejeze familia.

„Astfel de consilii care nu sunt bazate pe alegeri exista peste tot in India. De obicei, sunt formate din barbati in varsta, din castele dominante, care stabilesc regulile sociale. Nimic nu justifica aceasta pedeapsa ingrozitoare. Nu este corect, nu este just. Si este ilegal”, se arata in raportul Amnesty International.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.