Acasă În Lume Fostul cancelar german Gerhard Schroeder și-a sărbătorit ziua de naștere cu ambasadorul...

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder și-a sărbătorit ziua de naștere cu ambasadorul rus

DISTRIBUIȚI

 

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder și-a sărbătorit luni ziua de naștere, în prezența ambasadorului rus, dar recepția organizată în cinstea acestui eveniment, la hotelul Kronberg de lângă Frankfurt, a fost întreruptă de un apel telefonic anonim ce semnala prezența unei bombe, relatează agenția EFE.

 

Potrivit poliției, autorul apelului a contactat hotelul în jurul orei locale 19:30 și a vorbit despre un ‘eveniment funest’ în cursul serii. În consecință, hotelul a fost evacuat și poliția a început să caute bomba, dar în final alarma s-a dovedit a fi falsă.

 

Prietenia apropiată a lui Schroeder cu președintele rus Vladimir Putin, dar și susținerea exprimată de fostul cancelar față de intervenția Moscovei în Ucraina au stârnit numeroase critici în Germania.

 

Gerhard Schroeder a împlinit pe 7 aprilie vârsta de 70 de ani, dar abia acum a organizat în Germania o recepție pentru a marca acest eveniment. O altă festivitate, tot cu ocazia zilei sale de naștere, s-a desfășurat la sfârșitul lunii aprilie la Palatul Iusupov din orașul rus Sankt Petersburg, când printre invitați s-a numărat și liderul de la Kremlin.

 

Fotografiile care au surprins atunci o îmbrățișare cordială între Schroeder și Putin au făcut înconjurul lumii, stârnind comentarii negative în presa germană.

 

De asemenea, într-un interviu publicat duminică de cotidianul Die Welt, Schroeder a afirmat că Uniunea Europeană este principala responsabilă pentru criza din Ucraina, pentru că ea ar fi obligat guvernul de la Kiev să aleagă între blocul comunitar și Rusia.

 

Fostul cancelar s-a retras din viața politică. În prezent el conduce conduce comitetul acționarilor North Stream, gazoductul ce leagă Rusia de Germania.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.