Acasă În Lume Frauda și spălarea de bani în SUA, 300 de miliarde de dolari...

Frauda și spălarea de bani în SUA, 300 de miliarde de dolari anual

DISTRIBUIȚI

Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual circa 300 de miliarde de dolari, jumătate provenind din escrocherii cu asigurările de sănătate și cu taxe, potrivit unui raport al Trezoreriei americane făcut public vineri.

Fraudele împotriva guvernului federal, în special declarațiile false de impozit care permit rambursări nejustificate, precum și declarațiile false de asigurare medicală pentru cei mai nevoiași și pentru vârstnici „sunt cel puțin de două ori mai mari” decât profitul realizat de piața drogurilor, se menționează în raport.

Folosirea internetului pentru furtul de identitate a crescut amploarea și impactul acestor escrocherii, a subliniat Trezoreria, fără a o oferi și cifre privind această evoluție.

Numai traficul de droguri a generat circa 64 de miliarde de dolari anual bani lichizi, o mare parte din stupefiante trecând prin Mexic, adaugă documentul.

„Banii lichizi, deși sunt necesari și omniprezenți, reprezintă un instrument monetar interschimbabil prin definiție care nu lasă urme în ceea ce privește sursa de proveniență, proprietarul sau legitimitatea lor”, arată raportul.

Un alt raport, care evaluează pentru prima dată riscurile de finanțare a terorismului, notează că SUA au făcut cu mult mai dificilă posibilitatea ca organizațiile teroriste să folosească sistemul financiar american pentru a colecta și transfera bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.