Acasă În Lume Guvernul din Sierra Leone închide țara timp de 4 zile pentru stoparea...

Guvernul din Sierra Leone închide țara timp de 4 zile pentru stoparea virusului Ebola

DISTRIBUIȚI

Guvernul din Sierra Leone va impune o interdicție de circulație și „va închide” țara, în perioada 18 -21 septembrie, în încercarea de a frâna răspândirea virusului Ebola, care a făcut 700 de morți în această țară, precizează agenția EFE.

Potrivit informațiilor anunțate de purtătorul de cuvânt prezidențial, Ibrahim Ben Kargbo, țara se va închide complet timp de patru zile, perioadă în care cetățenilor le va fi interzis să iasă din case. Guvernul anunța că, în acest zile, angajații serviciului medical vor vizita casele pentru a lua temperatura cetățenilor și a-i informa despre această boală.

„Este o măsură agresivă, dar necesară’, s-a justificat purtătorul de cuvânt prezidențial. Unele ONG-uri, precum Medici fără Frontiere, au criticat măsura într-un comunicat, considerând că izolarea și carantina „nu vor ajuta la controlarea bolii, ci la subminarea încrederii între cetățeni și responsabilii din sistemul de sănătate publică.”

Focarul virusului Ebola, primul detectat în Africa Occidentală, a apărut în martie, în Guineea, și s-a extins ulterior în Liberia, Sierra Leone, Nigeria și Senegal. Au fost contaminate 3.944 de persoane, dintre care au murit 2.097, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.