Home În Lume Hannes Swoboda: Declaraţiile lui Nigel Farage la adresa românilor sunt rasiste şi...

Hannes Swoboda: Declaraţiile lui Nigel Farage la adresa românilor sunt rasiste şi anti-europene

DISTRIBUIŢI

Liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, a declarat că afirmaţiile lui Nigel Farage, potrivit cărora deschiderea graniţelor pentru România şi Bulgaria a reprezentat o poartă de acces pentru crima organizată în Marea Britanie, sunt rasiste, anti-europene şi condamnabile.

„România şi Bulgaria sunt state membre ale UE cu drepturi depline şi merită respectul şi consideraţia tuturor, la fel ca orice alt stat membru. Insinuări precum cele avansate recent de domnul Farage sunt rasiste, anti-europene şi profund condamnabile!”, a precizat Hannes Swoboda, potrivit unui comunicat PSD. Swoboda a mai spus că grupul S&D îl îndeamnă pe liderul UKIP „să înceteze a mai face remarci rasiste împotriva românilor şi bulgarilor”.

Extinderea Uniunii Europene prin admiterea unor ţări precum România a creat „o breşă pentru infracţionalitatea organizată”, a afirmat, în campania electorală pentru europarlamentare, politicianul ultranaţionalist Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP). Potrivit lui Nigel Farage, prezenţa imigranţilor români reprezintă o ameninţare la adresa Marii Britanii, provocând o explozie a criminalităţii organizate, conform cotidianului The Guardian. „Am deschis porţile unor state care nu şi-au revenit după comunism şi mi-e teamă că am creat o breşă pentru infracţionalitatea organizată. Toată lumea este conştientă de acest lucru. Dar nimeni nu îndrăzneşte să o spună”, a declarat Farage la BBC1. Farage a insistat că declarațiile sale nu sunt rasiste.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.