Acasă În Lume Merkel: Europa nu va permite Rusiei „să disprețuiască dreptul internațional” în Ucraina

Merkel: Europa nu va permite Rusiei „să disprețuiască dreptul internațional” în Ucraina

DISTRIBUIȚI

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa nu intenționează să lase Rusia „să disprețuiască dreptul internațional” în criza din Ucraina, în discursul ei de Anul Nou, informează AFP.
 

„Desigur, ne dorim să construim securitatea noastră în Europa cu Rusia și nu împotriva Rusiei”, a declarat dna Merkel. „Dar Europa nu poate accepta și nu va accepta disprețuirea dreptului internațional”, a adăugat ea.

Discursul, în care ea adresează urări germanilor pentru Anul Nou, a fost înregistrat marți și urmează a fi difuzat miercuri seară la televizor.

În criza ucraineană, „Europa a decis să nu fie împărțită, ci mai degrabă să acționeze unit pentru a-și apăra ordinea de pace și valorile”, a mai spus cancelarul german.

„Unitatea Europei nu este un scop în sine, ci cheia pentru depășirea crizei din Ucraina și de impunere a forței statului de drept”, a adăugat ea.

Discuțiile dintre guvernul ucrainean și rebelii din est, separatiști și proruși, au fost reluate săptămâna trecută la Minsk. Dar ele sunt în impas în timp ce conflictul a făcut deja 4.700 de morți din aprilie.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat luni o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin la 15 ianuarie în Kazahstan, întrevedere organizată sub patronajul liderilor german și francez, Angela Merkel și Francois Hollande.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.