Home În Lume Mihail Gorbaciov: Lumea se află în pragul unui nou Război Rece

Mihail Gorbaciov: Lumea se află în pragul unui nou Război Rece

DISTRIBUIŢI

Mihail Gorbaciov acuză Europa că a adus lumea în pragul unui nou Război Rece. Şi nu a făcut-o oriunde, ci chiar în Germania, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Ultimul lider al fostei URSS a declarat că principala vină pentru tensiunile din Europa aparţine triumfalismului occidental şi lipsei de dialog cu Rusia.Criticile fostului lider sovietic s-au îndreptat şi spre Consiliul de Securitate al ONU pe care l-a acuzat de inacţiune în noul context conflictual. Pe de altă parte, Mihail Gorbaciov i-a luat apărarea preşedintelui Vladimir Putin, care susţine el, poate fi un partener de dialog pentru Occident.

„Politica europeană şi internaţională nu a trecut testul noilor condiţii ale lumii globale în perioada de după Războiul Rece. Lumea este în pragul unui nou Război Rece, unii spun chiar că a început deja. Şi, în vreme ce situaţia este dramatică, vedem că principalul organism internaţional, Consiliul de Securitate al ONU, nu face nimic şi nu ia nicio măsură concretă. În loc să devină un lider al schimbării în lume, Europa s-a transformat într-o arenă a luptelor politice, a competiţiei pentru sfere de influenţă şi, în cele din urmă, a conflictului militar”, a declarat Mihail Gorbaciov.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.