Acasă În Lume Miniștrii Sănătății din întreaga lume vor solicita o evaluare independentă a gestionării...

Miniștrii Sănătății din întreaga lume vor solicita o evaluare independentă a gestionării pandemiei de către OMS

DISTRIBUIȚI

Miniștrii Sănătății din întreaga lume vor solicita o evaluare independentă a gestionării pandemiei de coronavirus de către Organizația Mondială a Sănătății în cursul unei întâlniri a OMS care va avea loc luni.
Deși au opinii contrare cu privire la performanța OMS, China și Statele Unite se vor alătura probabil consensului pentru o evaluare independentă în cadrul unei întâlniri virtuale a Adunării Mondiale a Sănătății, organismul decizional al OMS, au declarat surse diplomatice pentru Reuters.
Cererea va fi făcută într-o rezoluție prezentată de Uniunea Europeană (UE) la reuniunea anuală de două zile de la Geneva.
Textul solicită, de asemenea, accesul la diagnostice sigure și eficiente, medicamente și vaccinuri împotriva bolii care a ucis peste 300,000 de persoane în întreaga lume.
S-a ajuns la un consens după mai mult de o săptămână de negocieri intense referitoare la textul Uniunii Europene, care s-ar putea totuși schimba, au declarat diplomații.
Proiectul de rezoluție văzut de Reuters a arătat că există deja sprijinul a 116 din cele 194 de țări din OMS.

Textul solicită directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să inițieze o „evaluare imparțială, independentă și cuprinzătoare” a răspunsului internațional la COVID-19 în materie de sănătate coordonat de OMS, inclusiv eficacitatea mecanismelor existente „la momentul oportun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.