Acasă În Lume Monica Macovei vrea extinderea MCV și la alte state membre UE

Monica Macovei vrea extinderea MCV și la alte state membre UE

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Monica Macovei se opune vehement eliminării MCV pentru România și Bulgaria și anunță printr-un comunicat că va milita pentru etinderea mecanismului și la alte state membre UE:

„1. Raportul întocmit la inițiativa europarlamentarei ALDE din Olanda Sofia in’t Veld cere Comisiei Europene să propună un Pact pentru Democrație, Stat de drept și Drepturile Fundamentale, până în septembrie 2017, pe baza articolului 7 din Tratatul UE. Raportul cere ca în document să se încorporeze, alinieze și suplimenteze mecanismele existente la nivelul Uniunii.

2. Este nevoie de monitorizarea drepturilor omului în statele membre și de sancțiuni, atunci când acestea sunt încălcate. Potrivit articolelor 7 și 2 din Tratatul UE, Consiliul poate să suspende anumite drepturi ale unui stat membru, atunci când constată existența unor încălcări grave și persistente ale demnității umane, libertății, democrației, egalității, statului de drept și drepturilor omului.

3. Din păcate, articolul 5 din anexa acestui Raport, propune ca Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru Bulgaria și România să fie înlocuit cu Pactul, la fel și Mecanismul de raportare anti-corupție instituit de Comisie pentru toate statele membre.

MCV a avut și are beneficii uriașe pentru bunul mers al societății românești și al instituțiilor anti-corupție și judiciare din România și trebuie menținut până la îndeplinirea tuturor condițiilor prevăzute în MCV. Extinderea MCV și la alte state membre ar fi benefică, pentru că în multe alte state există ‘corupție fără corupți.’

Voi solicita în scris Comisiei și Consiliului să nu elimine MCV-ul pentru România și Bulgaria, ci, dimpotrivă, să îl extindă și la alte state membre și să mențină Mecanismul de raportare anti-corupție, adoptat în 2012 de Comisie.”, anunță Monica Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.