Acasă În Lume Nici nemții nu vor refugiați; Merkel și partidul său scad în sondaje

Nici nemții nu vor refugiați; Merkel și partidul său scad în sondaje

DISTRIBUIȚI

Procentul Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimul an, ajungând la 38,5%, din cauza îngrijorării cetățenilor legate de criza refugiaților, indică marți un sondaj INSA.

Ancheta sociologică, realizată pentru cotidianul Bild, arată o scădere de un punct procentual pentru partidul Angelei Merkel față de săptămâna trecută, dar și pentru Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliție al conservatorilor, ajuns la 23,5%.

Aceasta înseamnă că sprijinul general pentru ‘marea coaliție’ de guvernare se situează la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, de la precedentele alegeri.

Cancelarul a primit critici, mai ales din rândul conservatorilor, pentru faptul că încurajează valul de migrație către Germania, în condițiile în care autoritățile locale și regionale depun eforturi serioase pentru a face față afluxului de migranți și refugiați, al căror număr se așteaptă să ajungă la 800.000 în acest an.

‘Criza refugiaților provoacă probleme în primul rând în tabăra conservatoare, iar marea coaliție este mai slabă ca oricând’, a explicat directorul INSA, Hermann Binkert, pentru Bild.

Însăși popularitatea cancelarului Angela Merkel a avut de suferit în urma crizei refugiaților, deși actualul șef al guvernului federal rămâne unul dintre cei populari cancelari postbelici.

În Germania, viitoarele alegeri legislative vor avea loc în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.