Acasă În Lume Obiectul procedurii de infringement a fost restrâns de la cele 17 zone...

Obiectul procedurii de infringement a fost restrâns de la cele 17 zone și aglomerări la 3 aglomerări: București, Brașov și Iași

DISTRIBUIȚI

Astăzi, în cadrul reuniunii de lucru privind calitatea aerului, organizată, la Bruxelles, la solicitarea comisarului european pentru mediu, afaceri europene și pescuit, Karmenu Vella, alături de reprezentanții autorităților publice centrale de mediu din Republica Cehă, Germania, Spania, Franța, Italia, Ungaria, Slovacia și Regatul Unit al Marii Britanii, a participat și o delegație a României, condusă de secretarul de stat Laurențiu Neculaescu.

În cadrul acestei întâlniri, România a prezentat măsurile întreprinse și progresele înregistrate de autoritățile administrației publice locale și de cele de mediu cu privire la acțiunile realizate în vederea îmbunătățirii calității aerului și, implicit, a stării de sănătate a populației.

De asemenea, România a solicitat, sub mecanismul Evaluarea implementării legislației de mediu (EIR), sprijinul Comisiei oferit prin instrumentul TAIEX P2P (Peer to Peer) în domeniul calității aerului.

La finalul discuțiilor, tuturor statelor participante li s-a solicitat să transmită Comisiei, oficial, până luni, 5 februarie a.c., detalii privind aspectele prezentate pe parcursul întâlnirii.

În prezent, România face obiectul Cauzei 2009/ 2296 privind constatarea neîndeplinirii obligațiilor consacrate de art. 13, alin. (1), coroborat cu Anexa XI și art. 23, alin. (1) din Directiva 2008/ 50/ CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa (depășirea în România a valorilor limită pentru indicatorul particule în suspensie — PM10)

— Cauza 2009/ 2296 este o procedură de infringement aflată în etapa avizului motivat suplimentar.

— Inițial, această procedură a vizat 17 zone și aglomerări din România, pentru care s-au raportat Comisiei Europene depășiri ale valorilor limită pentru indicatorul PM10, pentru anii 2007 și 2008.

— În urma demersurilor realizate în contextul cauzei 2009/ 2296 și a informațiilor comunicate Comisiei, obiectul procedurii de infringement a fost restrâns de la cele 17 zone și aglomerări la 3 aglomerări: București, Brașov și Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.