Home În Lume Opoziția din Kosovo a folosit gaze lacrimogene în Parlament

Opoziția din Kosovo a folosit gaze lacrimogene în Parlament

DISTRIBUIŢI

Deja modelul cu bătăi între parlamentari nu mai e la modă. Opoziția kosovară a trecut la nivelul următor și a blocat vineri în două rânduri lucrările parlamentului cu gaze lacrimogene, pentru a nu se semna normalizarea relațiilor cu Serbia, anunță France Presse.

Deși au fost adoptate măsuri de securitate pentru a evita astfel de incidente, un deputat al opoziției a introdus în sala de ședință o bombă lacrimogenă pe care a activat-o. Gazul s-a răspândit, iar președintele parlamentului a suspendat ședința.

„Vom face tot ce ne stă în putere pentru a bloca lucrările parlamentului”, a declarat Glauk Konjufca, vicepreședinte al partidului Vetëvendosje (Autodeterminare), care conduce mișcarea de protest.

După câteva ore guvernul a decis să îi convoace din nou pe deputați. Un membru al opoziției a reușit din nou să declanșeze o bombă lacrimogenă în sala parlamentului deși în sală erau peste 100 de polițiști.

În mai multe rânduri, opoziția a aruncat cu gaze lacrimogene în parlamentul de la Pristina pentru a împiedica ținerea ședințelor.

Înțelegerea cu Serbia acordă zonelor cu etnici sârbi din Kosovo puteri locale mai mari și posibilitatea de a primit finanțare din partea Belgradului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.