Acasă În Lume Poroșenko gata să decreteze starea de urgență în Ucraina

Poroșenko gata să decreteze starea de urgență în Ucraina

DISTRIBUIȚI

Kievul este pregătit să declare starea de urgență în cazul reluării ostilităților în sud-estul Ucrainei, a declarat președintele Petro Poroșenko, într-o conferință de presă, luni, la Kiev, potrivit Ria Novosti.

„Starea de urgență va fi declarată dacă ostilitățile se vor relua”, a subliniat președintele ucrainean.

„Acesta este un plan de acțiune care urmează să fie pus în aplicare în cazul în care procesul de pace va fi întrerupt.Nimic nu ne împiedică astăzi să luăm măsuri eficiente”, a adăugat Petro Poroșenko.

Potrivit acestuia, ultimele două reuniuni ale Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare a Ucrainei au fost consacrate elaborării unui scenariu în cazul unor astfel de evoluții, inclusiv problemelor privind dezvoltarea producției de armament în țară.

Forțele guvernamentale ucrainene și milițiile separatiste proruse din Donbas (estul Ucrainei) au încheiat la începutul lunii decembrie un armistițiu, cu medierea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Încetarea focului a intrat în vigoare la 9 decembrie, deși un prim armistițiu a fost convenit încă la începutul lunii septembrie la negocierile dintre părțile beligerante, care au avut loc în capitala belarusă Minsk, care însă nu a fost în totalitate respectat de niciuna din părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.