Home În Lume Prințul Charles îi supără pe francezi: participarea la ceremoniile de marcare a...

Prințul Charles îi supără pe francezi: participarea la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia

DISTRIBUIŢI

Locuitorii unei mici comune din Normandia, în nordul Franței, se bucurau că-l vor primi pe Prințul Charles cu ocazia ceremoniilor prevăzute pentru 5 iunie privind marcarea a 70 de ani de la Debarcarea trupelor aliate, dar moștenitorul Coroanei britanice și-a anulat vizita, provocând mânia primarului localității, care a afirmat că va merge la Londra pentru a-și exprima dezamăgirea. Prințul Charles era așteptat pe 5 iunie în comuna Merville-Franceville, pentru o ceremonie de omagiere a parașutiștilor britanici care s-au remarcat în luptele cu trupele germane în iunie 1944.

Dar publicarea programului oficial al Prințului Charles nu i-a căzut bine primarului, care a descoperit că moștenitorul Coroanei britanice nu va veni în comuna sa, care are circa 2.000 de locuitori și unde se află una din bateriile de coastă ale ”Zidului Atlanticului”, un sistem de fortificații construit de forțele germane și pe care parașutiștii britanici l-au neutralizat. ”Lucrăm de săptămâni de zile pentru primirea Prințului Charles. Prințul Charles se privează de câteva lucruri care sunt incomparabile”, a declarat marți pentru AFP primarul Olivier Paz, referindu-se la ceremoniile prevăzute a avea loc.

Primarul a dat asigurări că va merge miercuri la Londra pentru a depune la secretariatul Prințului Charles o scrisoare, semnată de peste 1.000 de persoane, în care va fi exprimată ”tristețea” și ”dezamăgirea” locuitorilor că nu au plăcerea de a-l primi pe moștenitorul Coroanei britanice. Olivier Paz a afirmat că ”nu are pretenția de a schimba lucrurile” pentru data 5 iunie, dar că speră să-l convingă pe Prințul Charles să vină în următoarele 24 de luni la inaugurarea unei noi clădiri a muzeului comunei. De asemenea, nu se pune problema de a negocia prezența unui alt membru al familiei regale.

”Tot ce s-a făcut este pentru veterani și vor fi deja șapte generali britanici la ceremonie”, a mai spus primarul. Palatul Regal a anunțat săptămâna trecută că Prințul Charles se va deplasa pe 5-6 iunie în Normandia, alături de mama sa, Regina Elisabeta a II-a. Palatul preciza că Prințul Charles, însoțit de soția sa Camilla, va asista la mai multe ceremonii.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.