Home În Lume Reuters: în timp ce bombele cădeau, MSF a sunat degeaba la oficiali...

Reuters: în timp ce bombele cădeau, MSF a sunat degeaba la oficiali militari ai NATO

DISTRIBUIŢI

Un reprezentant al Organizației umanitare Médecins Sans Frontières a anunțat sâmbătă că personalul de la clinica din Kunduz – Afganistan a sunat încontinuu la oficiali militari ai NATO din Kabul și Washington în timp ce bombele raidului aerian american au căzut timp de aproape o oră peste spitalul din acest oraș, informează Reuters.

În momentul bombardamentului, în clinică se aflau 105 pacienți și 80 de membri ai personalului medical, afgani și străini.

Prima bombă a căzut la orele locale 02:10 a.m., iar la 2:19 a.m. personalul MSF a reușit să sune primii oficiali ai NATO din Kabul și, câteva minute mai târziu, au fost sunați și oficiali militari din Washington, a declarat un reprezentant al organizației umanitare, sub rezerva anonimatului.

Nouă morți și 37 de răniți grav au fost catalogați de colonelul Brian Tribus, purtător de cuvânt al misiunii NATO în Afganistan drept pagube colaterale.

Surse NATO din Afganistan au declarat pentru AFP și BBC că spitalul ar fi putut fi lovit în timpul unui raid aerian american ce a fost lansat pentru susținerea armatei afgane în contraofensiva acesteia împotriva talibanilor.

Operațiunea, care a vizat ‘persoane ce amenință forțele coaliției, ar fi putut provoca pagube colaterale în centrul medical din apropiere’, a declarat colonelul Brian Tribus, purtător de cuvânt al misiunii NATO în Afganistan.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.