Home În Lume Salman Rushdie, indignat de ideea că jihadismul nu are de-a face cu...

Salman Rushdie, indignat de ideea că jihadismul nu are de-a face cu islamul – teroriștii strigă Allahu Akbar când se detonează

DISTRIBUIŢI

„Trebuie să încetăm cu această orbire stupidă în fața jihadismului susținând că acesta nu are nimic de-a face cu islamul. Sunt în dezacord fundamental cu oamenii de stânga care fac front comun pentru a disocia fundamentalismul de islam. De 50 de ani islamul s-a radicalizat. Există, desigur, tradiția unui islam luminat. Însă ea nu este la putere astăzi. Atunci când oamenii din Daesh se aruncă în aer, ei o fac strigând ‘Allahu Akbar’, și atunci cum se poate spune că acest lucru nu are nimic de-a face cu islamul?. Este foarte îngrijorător să vezi că extrema dreaptă este capabilă să ia măsură amenințării mai clar decât stânga. Presupunerea constantă a stângii este că lumea occidentală este rea. Prin urmare, totul este trecut prin malaxorul acestei analize”, a declarat scriitorul britanic Salman Rushdie într-un interviu pentru săptămânalul francez Le Nouvel Observateur, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Ahmed Salman Rushdie s-a născut în 19 iunie 1947 la Bombay India într-o familie de musulmani practicanți, prezent locuind la New York. Rushdie este cunoscut mai ales pentru Versetele satanice, scriere considerată blasfematoare la adresa religiei islamice și care i-a adus condamnarea la moarte din partea ayatolahului Ruhollah Khomeini.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.