Home În Lume Separatiștii proruși susțin că au ucis agenți americani, CIA dezminte

Separatiștii proruși susțin că au ucis agenți americani, CIA dezminte

DISTRIBUIŢI

 

Separatiștii proruși din estul Ucrainei au anunțat că, în recentele lor confruntări cu forțele ucrainene, au ucis și agenți ai CIA, o afirmație dezmințită de agenția americană, informează duminică RIA Novosti.

 

 

Autoproclamatul primar Viaceslav Ponomarev al orașului Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donețk, a declarat că forțele guvernamentale ucrainene au suferit pierderi importante în timpul operațiunii lor speciale duse în sud-estul Ucrainei. Potrivit lui Ponomarev, în ultimele 10 zile au fost ucise, rănite sau luate prizoniere 650 de persoane, între care 70 de străini. Același Viaceslav Ponomarev a afirmat că 13 agenți ai FBI și CIA au fost uciși și 12 au fost răniți.

 

Un purtător de cuvânt al CIA, citat de ambasada americană la Berlin, a dezmințit aceste afirmații, precizând că „niciun agent nu a fost ucis în Ucraina” și că „declarațiile militanților proruși nu corespund realității”.

 

Ziarul german Bild am Sonntag scria recent că agenți ai CIA și FBI ajută Kievul să pună capăt rebeliunii din estul Ucrainei și să plaseze un dispozitiv de securitate eficace, fără ca aceștia să se angajeze direct în confruntări.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.