Acasă În Lume Socialiștii care conduc Grecia, în corzi

Socialiștii care conduc Grecia, în corzi

DISTRIBUIȚI

Populația Greciei a ales stânga la alegerile trecute. Acum grecii nu pot să-și folosească banii din bănci, viitorul lor este incert iar cei pe care i-au ales îi mint cu nerușinare.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, le-a promis conaționalilor săi că va conveni cu Uniunea Europeană (UE) asupra unui ajutor pentru această situație complicată, în maxim 48 de ore după referendumul ce va avea lor duminică, pe marginea programului de asistență propus de creditori, informează vineri agenția de presă Interfax, care citează un interviu acordat de Tsipras, joi, postului de televiziune grecesc ANT1.

Tsipras a asigurat, de asemenea, că după obținerea acestui ajutor băncile vor fi redeschise și grecii se vor putea folosi de banii lor.

Totodată, premierul grec i-a acuzat pe partenerii din cadrul zonei euro că aceștia au obligat Banca Centrală Europeană să blocheze ajutorul vital pentru Grecia.

Duminică, în Grecia este programat să aibă loc un referendum în cadrul căruia grecii vor decide dacă sunt de acord cu programul de asistență economică propus de creditori sau dacă refuză plata datoriilor. Potrivit sondajelor de opinie, opinia publică din Grecia tinde mai degrabă spre plata datoriilor. Totodată, Tsipras și guvernul său au declarat că vor demisiona dacă țara va susține la referendum programul creditorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.