Acasă În Lume Un raport oficial recunoaște incompetența autorităților din Malaezia în cazul teribilului accident...

Un raport oficial recunoaște incompetența autorităților din Malaezia în cazul teribilului accident aviatic

DISTRIBUIȚI

Malaysia a publicat, joi, un raport preliminar cu privire la zborul MH370 al Malaysia Airlines, recunoscând ritmul lent al răspunsului autorităților la 8 martie, când avionul cu 239 de persoane la bord a dispărut în mod misterios, arată AFP.

Documentul care are cinci pagini și este datat 9 aprilie a fost trimis anterior Organizației Internaționale a Aviației Civile (OIAC). Acesta nu conține nicio revelație esențială în legătură cu ce s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni cu acest avion Boeing al Malaysia Airlines, plecat din Kuala Lumpur către Beijing, înainte de a dispărea, probabil în timp ce survola Oceanul Indian.

Scurtul raport este însoțit de o înregistrare audio cu discuția dintre membrii echipajului din carlinga avionului și controlorii de trafic aerian, precum și documente aparținând companiei.

„La mai mult de o lună de la plecarea avionului de pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, încă nu se știe unde se află acesta”, afirmă textul, care a fost trimis pe e-mail presei.

Pentru prima dată, raportul oficial arată cu degetul înspre ritmul lent de reacție al autorităților, deoarece precizează că s-au scurs patru ore între momentul în care s-a constatat dispariția avionului, în jurul orei locale 01.38 și momentul în care alerta a fost lansată oficial.

Opt ore pentru a avertiza oficial

În plus, forțele aeriene au anunțat oficial abia după opt ore autoritățile civile că au reperat pe radare un avion despre care credeau că ar putea fi Boeingul ce efectua zborul MH370 și care se întorsese către spațiul aerian al Malaysiei și se îndrepta către Oceanul Indian.

Avionul probabil s-a prăbușit în Oceanul Indian, dar căutările masive nu au permis până în prezent să se găsească vreo urmă a unei eventuale epave.

Documentul dat publicității joi include un rezumat al discuțiilor dintre compania aeriană națională și controlorii aerieni mai degrabă stupefiați din Malaysia, Vietnam și Cambodgia pentru a încerca să stabilească ce s-a întâmplat cu acest avion după ce a dispărut de pe radare deasupra sudului Mării Chinei, la ora locală 01.21.

OIAC cere în general un raport în 30 de zile după un accident aerian, iar autoritățile malaysiene au confirmat că l-au predat la timp. Dar a fost nevoie de o așteptare de trei săptămâni pentru ca acesta să fie dat publicității.

Malaysia continuă investigațiile cu privire la soarta avionului și a precizat în această săptămână că a angajat un fost oficial al aviației civile a țării pentrus a conduce o anchetă la care participă membri ai consiliului național american pentru securitatea transporturilor și alte agenții străine specializate în aviație.

 

Documentul publicat joi nu conține nicio informație provenind dintr-o anchetă specifică a poliției malaysiene pentru a stabili dacă ar putea fi vorba despre un act de terorism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.