Acasă În Lume Veste proastă pentru azilantul Ghiță: fostul avocat al lui Slobodan Miloșevici a...

Veste proastă pentru azilantul Ghiță: fostul avocat al lui Slobodan Miloșevici a fost mitraliat în fața locuinței sale din Belgrad

DISTRIBUIȚI

Cine crede că în Serbia viața lui Sebastian Ghiță e ușoară, se înșeală. Ca să obțină din partea ministerului de Interne sârb eligibilitatea ca azilant politic pentru persecuțiile suportate pentru „opiniile sale politice”, în condițiile în care partidul din care făcea parte este la guvernare de ani iar el a fost prieten la cataramă cu primul-ministru Victor Ponta, pe Ghiță l-a costat desigur saci de bani. Numai că Serbia nu e România unde are loc un atentat armat la câțiva ani (mulțumim autorităților pentru asta!), ci la ordinea zilei sunt crimele prin împușcare.
Un celebru avocat penalist din Belgrad, Dragoslav Ognjanović, care l-a apărat și pe Slobodan Milosevic la Haga, a fost împușcat mortal, în fața casei sale iar fiul său a fost rănit în brațul drept. De-a lungul anilor, Ognjanovic a apărat, de asemenea, unele dintre cele mai importante figuri din lumea interlopă a Serbiei. Câțiva membri proeminenți ai rețelelor de crime organizate din Serbia și Muntenegru au fost uciși în Belgrad în ultimii doi ani în ceea ce poliția descrie ca un război pentru supremația pieței ilegale a drogurilor. Din cele 83 de astfel crime petrecute anul trecut doar în 4 cazuri a fost prins făptașul. Astea nu sunt vești deloc îmbucurătoare pentru Sebastian Ghiță.

Avocatul în vârstă de 57 de ani era căsătorit cu fost miss Serbia și Muntenegru Sanja Papić, 34 de ani, ocupantă a locului 3 la Miss World 2003.

Foto: tanjug.rs și instagram Sanja Papic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.