Acasă În Lume Viena – cel mai bun oraș privind calitatea vieții

Viena – cel mai bun oraș privind calitatea vieții

DISTRIBUIȚI

Dacă v-ați întrebat vreodată unde ați putea să duceți cel mai bun trai și să aveți cea mai bună calitate a vieții, compania de consultanță globală Mercer vă dă răspunsul: Viena.
Într-un top publicat anual privind calitatea vieții și condițiile de trai, Viena a fost considerat cel mai bun oraș pentru al cincilea an consecutiv.
Orașul este urmat în clasament de Zurich și Geneva, pe locurile doi și trei, apoi Dusseldorf, Frankfurt, Munchen și Berna. În top zece se regăsesc șapte orașe din Germania, Austria și Elveția.
Între primele 100 de orașe incluse în clasament, doar cinci orașe britanice au reușit să intre, Londra ocupånd cel mai înalt loc, 39, dintre ele, urmată de Aberdeen, Birmingham, Glasgow și Belfast.
În total, Europa are 16 orașe în primele 25 de orașe din lume după calitatea vieții.
Fără nicio surpriză, capitala Irakului, Bagdad, ocupă ultima poziție în acest clasament.
Mercer subliniază și continua îmbunătățire a vieții în Europa de Est, cel mai bine cotat oraș din regiune fiind Praga, locul 70, urmat de Budapesta (locul 73) și Ljubljana (locul 77).
Orașele au fost evaluate și analizate în funcție de zece factori din zece categorii. Astfel că s-a luat în calcul stabilitatea politică, serviciile bancare, salubrizarea, standardele școlilor internaționale, restaurantele și teatrele, dar și dezastrele naturale.
Clasamentul ia drept referință New York-ul, care a obținut un coeficient de 100 de puncte. Viena a obținut 109,6 puncte, în timp ce Bagdad nu a primit decåt 14,7 puncte. Singapore (locul 28) este cel mai bine cotat oraș asiatic, în timp ce Port-Louis, capitala Insulei Mauritius, este cel mai bine cotat oraș din Africa (locul 82).
Clasamentul a fost realizat cu scopul de a ajuta instituțiile guvernamentale și companiile multinaționale să își compenseze corect angajații cånd îi trimit în străinătate, în condițiile în care lumea se globalizează și multe orașe noi devin atractive pentru mediul de afaceri.
Totodată, în primele 100 de orașe din lume la calitatea vieții se numără și cele din Orientul Mijlociu și Asia, care au atras mulți oameni de afaceri în ultimii ani. Între acestea se regăsesc Dubai, Abu Dhabi, Taipei sau Busan.
Topul realizat în acest an s-a bazat pentru prima oară și pe factori ecologici, precum calitatea apei, salubrizarea, sistemul de canalizare, poluare și trafic.
Din acest punct de vedere, Calgary, Honolulu și Ottawa se află pe primele trei locuri în clasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.