Acasă În Lume Vladimir Putin a susținut că occidentalii utilizează criza din Ucraina pentru a...

Vladimir Putin a susținut că occidentalii utilizează criza din Ucraina pentru a „reanima” NATO

DISTRIBUIȚI

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a susținut miercuri că occidentalii utilizează criza din Ucraina pentru a „reanima” NATO.

 

„Criza din Ucraina care, în fond, a fost provocată şi creată de unii dintre partenerii noştri occidentali, este utilizată în prezent pentru reanimarea acestui bloc militar”, a declarat Putin, făcând referire la Alianţa NATO, conform presei ruse.

 

„Noi am spus deja, am avertizat deja că vom fi obligaţi să adoptăm în schimb măsuri adecvate pentru a ne asigura securitatea”, a afirmat preşedintele rus, în cursul unei reuniuni a oficialilor din complexul militaro-industrial şi a membrilor Statului Major al forţelor armate ruse.

 

„Mi-ar plăcea să nu existe accese de isterie după ce aceste decizii vor fi definitiv adoptate şi când vor fi puse în aplicare”, a mai spus liderul de la Kremlin.

 

Declarația a fost făcută de Putin la câteva zile după încheierea summit-ului NATO.

 

Cu două zile înainte de summit, Rusia a anunţat că îşi va adapta „doctrina militară” până la sfârşitul anului, pentru a lua în calcul apariţia unor noi ameninţări, printre care şi consolidarea prezenţei NATO la frontierele sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.