Acasă Legislație Drepturile conferite de licențele de export sunt transferabile

Drepturile conferite de licențele de export sunt transferabile

DISTRIBUIȚI

Regulamentele adoptate de forurile de la Bruxelles prevăd că toate importurile și exporturile de produse agricole în, respectiv din UE, trebuie să se efectueze sub rezerva prezentării unei licențe.
Licența de import sau export constituie autorizare și dă naștere unei obligații de a importa, respectiv de a exporta pe baza acesteia, în perioada sa de valabilitate, cantitatea specificată de produse sau mărfuri menționate. Obligațiile care decurg din licențe sau certificate nu sunt transferabile. Drepturile care decurg din licențe sau certificate sunt transferabile de către titular în timpul perioadei lor de valabilitate. Se poate efectua un astfel de transfer în favoarea unui singur cesionar, pentru o anumită licență sau certificat ori extras din acestea. Transferul se referă la cantități încă neatribuite licenței, certificatului sau extrasului.
În cazul în care produsele sunt supuse unor sisteme de perfecționare activă, autoritățile competente pot, în unele cazuri, să permită punerea în liberă circulație a produselor ca atare sau transformate, cu condiția ca acestea să facă obiectul eliberării unei licențe. Nu se solicită o licență sau un certificat pentru produsele care nu sunt puse în liberă circulație în spațiul UE, sau pentru care exportul se efectuează în cadrul unui regim vamal care permite importul fără drepturile vamale corespunzătoare, sau taxele vamale cu efect echivalent, ori unor sisteme speciale care permit exportul fără drepturile la export.
Statele membre sunt autorizate să nu solicite licențe de export pentru produsele sau mărfurile expediate de persoane particulare sau grupuri de persoane particulare, în scopul distribuirii ca ajutor umanitar în țări terțe, atunci când nu se solicită restituire de către părțile care doresc să beneficieze de această scutire, iar livrările sunt de natură ocazională, includ produse variate și nu depășesc un total de 30.000 de kilograme per mijloc de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.