Acasă Legislație Noul Cod Civil îi protejează pe cei care au contracte de credit

Noul Cod Civil îi protejează pe cei care au contracte de credit

DISTRIBUIȚI

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat vineri că în noul Cod Civil s-a urmărit protejarea clienților băncilor care au contracte de credit, dar și a celor care au deschise conturi de card ori salarii, băncile fiind obligate să trimită periodic extrase sau rapoarte de cont gratuit.
"Remarc faptul că în noul Cod Civil s-a urmărit protejarea clienților băncilor care au contracte de credit în derulare, cât și a celor care au deschise conturi de card sau de salarii. Concret, s-a stabilit în cazul băncilor obligația de a trimite clienților extrase sau rapoarete de cont gratuit, cel puțin o dată pe lună, prin scrisoare poștală recomandată.", a menționat Isărescu.
Guvernatorul BNR consideră că "va fi o mare avalanșă pentru cei care țin vreo 300 de conturi, pentru cei care își țin banii prin toate toate băncile și îi plimbă dintr-o parte în alta".
Isărescu crede că va fi o adevărată risipă de hârtie. "Ca ecologiști, suntem total împotriva unui asemenea abuz și măsurăm numărul de copaci care sunt tăiați prin avalanșa asta de scrisori recomandate. În cazul meu, umplerea cutiei poștale cu tot felul de recomandate de la bănci m-a determinat să îmi țin banii doar la două bănci. Dacă ții cont în fiecare lună câtă hârtie se consumă… Totuși, este și aceasta o prevedere modernă", a mai spus Isărescu.
Guvernatorul BNR a explicat că, atunci când un client constată, prin citirea extrasului de cont, o neconcordanță a operațiunii derulate de el, va putea să conteste operațiunile înscrise, iar o astfel de măsură va diminua riscul unor eventuale conflicte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.