Acasă Legislație Mai multă relaxare la acordarea de ajutoare publice pentru IMM-uri

Mai multă relaxare la acordarea de ajutoare publice pentru IMM-uri

DISTRIBUIȚI

Autoritățile publice care doresc să acorde ajutoare de stat pentru întreprinderi nu vor mai trebui să avertizeze Comisia Europeană, cu condiția ca aceste ajutoare să fie de natură a favoriza creșterea economică, informează un comunicat al executivului comunitar. Bruxelles-ul a simplificat regulile în materie de acordare de ajutoare de stat pentru programele care vizează în mod clar crearea de locuri de muncă și stimularea activității economice, în special pentru cele în favoarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Ideea de bază este că anumite categorii de ajutoare publice sunt conforme cu obiectivele Uniunii Europene și, în consecință, trebuie aprobate automat.
Până acum, Comisia examina anumite tipuri de ajutoare de stat acordate de statele membre pentru a se asigura că aceste ajutoare nu conferă un avantaj competitiv ilegal. De acum înainte, conform noului regulament general, numeroase alte ajutoare nu vor mai trebui să fie semnalate Comisiei Europene. "Aceste noi reguli stabilesc un cadru clar care va permite statelor membre să acorde ajutoare în favoarea creării de locuri de muncă, competitivității și mediului înconjurător fără nicio intervenție din partea Comisiei", a declarat comisarul european pentru concurență, Neelie Kroes.
Categoriile de ajutoare aprobate automat sunt în prezent în număr de 26, adică de aproape trei ori mai mult decât până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.