Acasă Legislație În 2008, MEF vrea să atragă 2,6 miliarde de euro

În 2008, MEF vrea să atragă 2,6 miliarde de euro

DISTRIBUIȚI

Anul acesta, România poate atrage 2,6 de miliarde de euro, fonduri alocate de Uniunea Europeană pentru programe pre-aderare și post-aderare. Autoritățile de management au primit, până pe 15 iunie, proiecte în valoare de 4,17 miliarde de euro. Din cele 1.287 de proiecte pentru cele șapte programe operaționale au fost aprobate 281 de proiecte, cu o valoare de 2.5 miliarde de euro.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei și Finanțelor (MEF), Eugen Teodorovici, au fost încheiate deja 23 de contracte de finanțare cu o valoare de circa 204 milioane euro, din care 180 milioane euro, din fonduri UE. Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS – CCE) a atras 569 proiecte, în valoare de aproximativ 772 milioane de euro. Investițiile vizează sectorul IMM, cercetarea și tehnologia informației. În cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) au fost depuse 276 proiecte, în valoare de 675 milioane de euro. 107 proiecte au fost deja aprobate. Pentru dezvoltarea capacității administrative au fost depuse cinci proiecte în valoare de peste 9,7 milioane euro, iar pe componenta de asistență tehnică, două proiecte, în valoare de circa 3,1 milioane euro, care se află în proces de aprobare.
Pe Programul Operațional Regional (POR) au fost depuse 376 proiecte în valoare de peste 1,77 miliarde de euro. Din acestea, 166 de proiecte au fost aprobate deja, valoarea lor fiind de 1,51 miliarde de euro, din care peste un miliard de euro reprezintă fonduri UE. Totodată, au fost încheiate 12 contracte de finanțare, în valoare de peste 57 milioane euro.
Opt proiecte majore de mediu așteaptă avizul Comisiei Europene. Valoarea lor se ridică la aproximativ 864 milioane euro. În domeniul biodiversității au fost depuse 48 de proiecte în valoare de aproximativ 55 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.