Acasă Legislație Statele est-europene vor fi instruite pentru a face față atacurilor cu arme...

Statele est-europene vor fi instruite pentru a face față atacurilor cu arme de distrugere î

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a alocat din bugetul Uniunii suma de 2,1 milioane de euro pentru finanțarea unor măsuri împotriva proliferării armelor de distrugere în masă. Programul va fi gestionat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Obiectivul general este de a sprijini acțiunile menite să crească nivelul de siguranță și securitate, referitor la agenții și toxinele de origine microbiană sau a altor agenți sau toxine de origine biologică, în laboratoare și alte unități, inclusiv pe durata transportului. Cum personalul care se ocupă de acest sector este supus greșelilor, o componentă importantă a programului o constituie sensibilizarea cu privire la practicile de gestionare a riscurilor biologice, și promovarea bunelor practici la nivel de laboratoare naționale și a reacțiilor la agenții biologici. O atenție deosebită va fi acordată conexiunilor dintre sectorul de sănătate publică și alte sectoare, precum cel al sănătății animalelor și cel al protecției mediului, pentru a asigura o abordare coordonată și globală a reducerii riscurilor biologice.
De multe ori, golurile din sistemele de securitate ale laboratoarelor au permis teroriștilor să intre în posesia unor substanțe periculoase pentru populație. De aceea, reprezentanți ai autorităților naționale, membri ai personalului de conducere și ai personalului de specialitate din laboratoare vor învăța în ateliere regionale despre practicile de reducere a riscurilor biologice. Pentru o bună gestionare a sectorului, se vor pune bazele unor sisteme de colaborare la nivel internațional. Totodată, OMS va organiza cel puțin două ateliere regionale pentru a discuta teme specifice, cum sunt problemele legate de legislație și de gestionare, precum și modalitățile de planificare pentru durabilitatea programelor prin rețele, seminare și asociații profesionale. Atelierele sunt destinate în special țărilor est-mediteraneene și est-europene. De asemenea, vor fi organizate exerciții care să testeze capacitatea de reacție a autorităților naționale, în cazul producerii unor atacuri cu arme de distrugere în masă. (SD)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.