Acasă Legislație Țigările trebuie să se stingă singure

Țigările trebuie să se stingă singure

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a monitorizat accidentele cauzate de țigările aprinse lăsate nesupravegheate de cetățenii Uniunii și rezultatele arată că cel puțin 1.000 de oameni mor pe teritoriul comunității în fiecare an. CE consideră țigările produse periculoase, deoarece produc căldură și conțin un material inflamabil care continuă să ardă pe întreaga lungime a țigării odată ce este aprins. Printre riscurile asociate cu țigările aprinse, atunci când acestea sunt așezate cu neatenție și lăsate nesupravegheate, sunt incendiile soldate cu decese, răniri și pagube materiale.
De-a lungul timpului, au fost dezvoltate soluții tehnice pentru a împiedica arderea țigărilor pe întreaga lungime dacă nu sunt fumate activ. Țigările disponibile în comerț conțin benzi de hârtie, acestea având o lățime de 6 mm și fiind poziționate la o distanță de aproximativ 20-30 mm. Aceste "încetinitoare" fac ca țigările aprinse să se stingă singure, cel puțin într-o anumită măsură, împiedicând accesul oxigenului la zona de ardere. Tendința redusă de aprindere restricționează astfel sursa și riscul de incendiu. De aceea, CE a elaborat standarde valabile la nivel comunitar. Organismele de standardizare naționale trebuie să acorde importanță standardului ASTM E2187-04. Țigările produse în conformitate cu standardul vor fi conforme cu cerința generală de siguranță prevăzută în Directiva 2001/95/CE, privind siguranța generală a produselor în ceea ce privește cerința referitoare la siguranța împotriva incendiilor. CE definește țigară cu tendință redusă de aprindere țigara care se stinge singură dacă nu este fumată activ, înainte să ardă pe întreaga sa lungime.
Noile prevederi comunitare prevăd că, dacă un lot este testat, cel mult 25% din acestea pot arde pe întreaga lor lungime. Dacă este depășit pragul maxim se consideră că producătorul nu a respectat standardele de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.