Acasă Life A apărut sezonul 2 din Fauda, serialul despre viața dominată de Hamas...

A apărut sezonul 2 din Fauda, serialul despre viața dominată de Hamas din orașul copilăriei medicului Raed Arafat și în care trăiește mama sa

DISTRIBUIȚI

Raed Arafat s-a născut în Siria, s-a mutat în Palestina unde a copilărit în orașul Nablus până la 16 ani când, posesor al unui pașaport iordanian, a plecat în România. Mama sa trăiește și azi în orașul Nablus, oraș aflat la 60 de km nord de Ierusalim.
Sezonul 2 al serialului israelian „ Fauda ” (în arabă Haos) a fost difuzat de Netflix în acest weekend. „ Fauda ” este un serial TV thriller protagonistul fiind un agent israelian sub acoperire care, deşi retras, revine în activitate pentru a prinde un terorist Hamas.

Serialul conţine dialoguri în ebraică şi arabă iar acțiunea se desfășoară în Cisiordania, în sezonul al doilea concentrându-se în orașul Nablus.

Un grup de palestinieni a somat la începutul acestui an rețeaua Netflix să anuleze serialul Fauda deoarece „glorifică crimele de război ale armatei israeliene împotriva palestinienilor”, în caz contrar, televiziunea Netflix urmând a fi supusă „unor presiuni nonviolente la nivel local şi ar putea fi trasă la răspundere pe cale juridică”.

Peste 50 de executivi de la Hollywood au transmis o scrisoare de sprijin pentru Netflix în care au spus despre „Fauda” că face „o prezentare nuanţată a problemelor legate de conflictul dintre israelieni şi palestinieni”. „Vrem să ştiţi că aveţi sprijinul nostru în faţa acestei încercări de a cenzura un produs artistic”, au scris aceștia în scrisoare.

Citește și Promovarea intensă a lui Arafat la Antene, efectul legăturii lui Voiculescu cu palestinienii?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.