Acasă Social Liderii Sanitas se declară păcăliți de ultima OUG de modificare a legii...

Liderii Sanitas se declară păcăliți de ultima OUG de modificare a legii salarizării

DISTRIBUIȚI

O situație incredibilă se întâmplă în aceste zile în sistemul sanitar. După ce în urmă cu două săptămâni guvernul a adoptat o ordonanță de urgență (vezi AICI textul OUG) prin care transpunea rezultatele negocierilor cu sindicatele din sănătate, astăzi, noi proteste au izbucnit.

Angajaţii Spitalului Malaxa acuză, printr-o petiţie, că salariile lor au scăzut după modificările făcute de Guvernul Dăncilă privind grilele de salarizare, anunţă Realitatea.net.

„Această lege a salarizarii s-a modificat într-adevăr, dar s-a modificat în favoarea guvernului, nu a noastră. Nimeni nu ne garantează nouă celor care lucrăm în spitalele de urgenţă că vom avea un procent în plus la salariu. Casa de asigurări nu va mai acorda acest prag minim al sporurilor. Vor începe să scadă veniturile prin tăierea sporurilor, situaţia diferă de la spital la spital. Aceste discriminări vor exista, nu vor mai putea fi controlate”, a declarat la Realitatea TV Viorel Huşanu, președintele Sanitas București.

„Noi aşteptam de la Ministerul Sănătăţii să vină cu un nou regulament de sporuri, o nouă propunere. Iată că am fost păcăliţi. Vom asista la unele scăderi de venituri în unele spitale”, a mai spus liderul Sanitas.

7 COMENTARII

  1. Ceea ce s-a vrut o lege a salarizării pentru stoparea migrării cadrelor medicale din România s-a dovedit a fi de fapt o lege a salarizării pentru medici și personalul auxiliar ,a asistenților medicali în nici un caz!

  2. Omul are dreptate,pentru medici și asistenți salariul a crescut,a crescut considerabil,dar asta nu va opri exodul,personalul auxiliar nu a avut creșteri salariale ci tăieri salariale,aici mă refer la infirmieri, biologi ,kinetoterapeuti,aceștia au ieșit în strada la greva.Păcat ca cineva din sistemul medical spune ca toți au primit aceleași salarii.Rușine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.