Home Life Bucătarii liderilor lumii se întâlnesc în Italia

Bucătarii liderilor lumii se întâlnesc în Italia

DISTRIBUIŢI

Bucătarii a 25 de președinți, premieri și regi ai lumii s-au întålnit la Roma, luni, pentru prima etapă a programului lor anual de întålniri, care se desfășoară anul acesta în Italia, informează ANSA. Circa 25 de membri ai exclusivistului Club de Chefs des Chefs (club al maeștrilor bucătari ai liderilor lumii) vor călători prin Italia, cu opriri în Assisi, Florența și Modena, pentru a månca, a învăța și a lua notițe despre cum să aducă elemente din bucătăria italiană pe mesele șefilor de state din lume.
Gazdele acestui eveniment din 2009 sunt Fabrizio Boca și Massimo Sprega, cei doi maeștri bucătari ai președintelui italian Giorgio Napolitano, care sunt de părere că un bun bucătar își dovedește talentul prin rețete cåt mai simple.
„Capriciile culinare vor exista întotdeauna, dar o farfurie de spaghete cu sos de roșii va fi întotdeauna apreciată. Este un fel de måncare simplu, dar trebuie pregătit respectånd cu strictețe cåteva reguli“, a explicat Fabrizio Boca.  Astfel, sosul folosit la prepararea „spaghetti al pomodoro“, pentru președintele italian, se obține din tomate proaspete lăsate în apă clocotită timp de 10 secunde, înainte de a fi scoase pe un platou cu apă rece și gheață. După ce sunt curățate de pieliță și de semințe, pulpa roșiilor este călită în ulei de măsline, cu usturoi și cåteva frunze de busuioc, fără să se adauge zahăr sau sare.

Mâncarea favorită – secret de stat

Deși felurile de måncare favorite ale liderilor mondiali reprezintă secrete de stat, bucătarii pot să vorbească totuși despre unele preferințele culinare ale acestora. Printre bucătarii care participă la acest turneu italian se numără și Bernard Vaussion, cel care a gătit pentru ultimii cinci președinți francezi la Palatul Elysées. Acesta a declarat că Nicolas Sarkozy și soția lui, Carla Bruni-Sarkozy, preferă felurile de måncare simple și ușoare, precum puiul fript, iar fostul top model, născută în Italia, își respectă originile, preferånd bucătăria mediteraneană.
Christian Garcia, președintele Club de Chefs des Chefs, care lucrează ca bucătar principal al prințului Albert al II-lea de Monaco, a dezvăluit că acesta este un „estet în bucătărie“, preferånd peștele proaspăt pescuit de pe Riviera franceză, în special bibanul, servit alături de sufleu de lăptuci, de fructe și legume de sezon, culese din grădinile din jurul palatului de vară regal.
În Rusia, bucătarul Jerome Rigaud, de la Kremlin, a declarat că se simte inspirat mai degrabă de bucătăria europeană decåt de cea mediteraneană, deoarece „să gătești paste pentru 300-400 de invitați nu este deloc prea ușor“.
Ulrich Kerz, bucătarul cancelarului german Angela Merkel, a declarat că gătește de puține ori preparate italiene, concentråndu-se mai mult pe rețetele și produsele din bucătăria germană.  Cristeta Comerford, maestrul bucătar de la Casa Albă, nu a participat la turneul din acest an.  Următoarea întrunire a maeștrilor bucătari din Club de Chefs des Chefs va avea loc în Hong Kong, în 2010.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.